Πιστοποίηση Επαγγελματιών Κρεοπωλών
Επίσημη Πιστοποίηση Επαγγελματιών Κρεοπωλών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Διεύθυνση Κτηνιατρικής.
To Κ.Δ.Β.Μ. EDUACTION σε συνεργασία με τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος από το Κ.Δ.Β.Μ. SALMAS EDU TRAINING με διακριτικό τίτλο: «MEAT LAB».
Γνωρίζοντας τις ανάγκες πολλών επαγγελματιών κρεοπωλών να αποκτήσουν επίσημη πιστοποίηση για το επάγγελμα τους, υλοποιούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα που οδηγεί σε αναγνωρισμένη πιστοποίηση κρεοπώλη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με την λήξη του προγράμματος ο κάθε σπουδαστής θα είναι έτοιμος να μπορεί να ανοίξει δικό του κρεοπωλείο ή να εργαστεί σε super market, ξενοδοχεία, σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα κρεοπώλη.
Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από 300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.
Οι ενότητες που θα διδαχτούν οι υποψήφιοι είναι:
-
- Νομοθεσία που οδηγεί σε αναγνωρισμένο πτυχίο κρεοπώλη,
-
- Οργάνωση κρεοπωλείου και το κρέας ως τρόφιμο,
-
- Κοπή κρέατος, παραγωγή παρασκευασμάτων και παραδοσιακών προϊόντων κρέατος,
-
- Εξοπλισμός σύγχρονων σφαγείων και κρεοπωλείων,
-
- Σύστημα διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων (HAACP CA – ISO 22000 – 05),
-
- Παράγοντες αλλοίωσης κρέατος,
-
- Ανατομία θηλαστικών,
-
- Τεμαχισμός ζώων,
-
- Μέθοδοι συντήρησης,
-
- Αλλαντοποιία
-
- Γενική ζωοτεχνία.
Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.